450 ezer forintot kaphatnak azok, akik beoltatják magukat koronavírus elleni vakcinával Amerikában

Hirdetés

Az egykori amerikai elnökaspiráns arra kérte fel a kormányt, hogy pénzügyi támogatással ösztönözzék az embereket, ezáltal még a szkeptikusokat is meg lehetne győzni arról, hogy igényeljék a COVID-19 védőoltásokat- írja a liner.hu
Hirdetés

A marylandi republikánus politikus, John Delaney a CNBC-nek adott interjúban elmondta, akkor lehetne a leghatékonyabb módon elősegíteni a vakcinációs kampányt, ha bizonyos pénzösszeget folyósítanának azok részére, akik részt vesznek az oltási programban.

“Minél gyorsabban érjük el a lakosság 75%-ának átoltottságát, annál hamarabb vethetünk véget a pandémiának, és térhetünk vissza a normális kerékvágásba. Véleményem szerint egy olyan kezdeményezést kellene indítanunk, amellyel bátoríthatnánk az embereket arra, hogy adassák be magukkal a vakcinát.”

Delaney hangsúlyozta, még a juttatások ellenére sem gondolja úgy, hogy a vakcinák nyújtotta lehetőséggel mindenkinek élnie kellene. A politikus szerint egy 1 500 dolláros, vagyis körülbelül 450 ezer forintos támogatást kaphatnának azok, akik rábólintanak az oltásra.

Hirdetés

“Ha még így is fél valaki a vakcinától, nem muszáj kérnie, mivel ehhez joga van. Nem kötelező részt venni a programban, de még ennek ellenére is jótékony hatással számolhatunk, hiszen a nyájimmunitás eléréséhez főként a kockázati csoporthoz tartozó személyeket szükséges mozgósítanunk. Úgy hiszem, ez egy ‘win-win’ szituáció, amiből mindenki csak profitálhat.”

Delaney ötlete nagyjából 380 milliárd amerikai dollárba kerülne, ami 110 milliárd dollárral több, mint amennyit a kormány márciusban a koronavírus-járvány következtében kialakult gazdasági károk enyhítésére költött. Akkortájt minden egyes házaspár 2 400 dollár juttatást kapott, az egyedül élő állampolgárokat pedig 1 200 dollárral támogatta a kabinet.

A Pfizer és a Moderna védőoltásai előreláthatólag december közepén eshetnek át a kötelező hitelesítéséken, az FDA jóváhagyása után akár még idén elkezdődhet az Egyesült Államokban a vakcinák beadása.


Hirdetés

Hozzászólások: