40 tonnás bálnát filmeztek le, amint teljesen kiugrik a vízből

Hirdetés

Fotó: Youtube/Craig Capehart

Amikor a Dél-Afrikai Szardíniafutam éves csodája elérkezik, búvárok, fotósok és természetkedvelők gyűlnek össze a világ minden tájáról, hogy tanúi lehessenek ennek a lenyűgöző természeti jelenségnek.

A csapat – Clive, Carlos, Levi, és egy negyedik búvár, akinek szívét a tenger mélyére húzó kalandvágy vezérelte – egy felfújható csónakban ülve figyelte a tengeri élet mozgását.

Hirdetés

Az igazi cél nem a szardíniák voltak, hanem az azokat követő ragadozók: a delfinek, cápák és a tengeri madarak, amelyek táplálkozási őrületbe kezdtek, amint a halak egy csapatba sűrűsödtek. Egy ultrakönnyű repülőgép, Marius Nel pilótájával, a magasból figyelte az eseményeket, jelzéseivel vezetve a búvárokat az akció középpontjába.

Azonban a nap során a legmeghökkentőbb látványt nem a szardíniák, hanem a vándorló púpos bálnák nyújtották. Anyák borjukkal, hímek kis csoportokban – a tengeri óriások megjelenése igazi ajándék volt a türelmes várakozás óráiban.

A csúcspont egy videófelvétel volt, amely egy történelmi pillanatot örökített meg: egy felnőtt púpos bálna teljesen kiugrott a vízből, uszonyait a levegőbe csapkodva, egy olyan mozdulattal, amely korábban még sosem került rögzítésre.

Hirdetés

Ez a ritka esemény, amely a delfinek és nagy fehér cápák hasonló mutatványaihoz képest is különlegesnek számított, örök emlékként marad a csapat számára.


Hirdetés

Hozzászólások: