4 imádni való balatoni strand, ahol ingyenes a belépés: tiszta a víz, gyönyörű a környezet

Hirdetés

Talán mindenkinek van kedvenc balatoni strandja, ahova évről évre visszavágyik. Bár sok helyen a belépőjegyek már meglehetősen magasak, néhány hangulatos, szépen kiépített szabadstrand is ugyanolyan jó élményekkel gazdagíthat.

Bár a Balaton déli partja régóta toronymagasan vezet a szabadstrandokat illetően, néhány azért az északi parton is akad. Vannak komfortos helyek és nomádabb szakaszok is. A következő néhány imádni való stranddal biztosan nem lő mellé az ember- írja a Femina

Hirdetés

Balatonlellei Virág strand

Balatonlelle kiemelkedik a balatoni települések közül a szabadstrandokat illetően, ugyanis 4 kilométer hosszú, ingyenes, könnyen megközelíthető partszakasz várja a fürödni és lazítani vágyókat.

Az egyik kellemes hangulatú szabadstrand a Virág utcai Virág strand, ahol rendezett, homokos vízpart, rendben tartott vizesblokk, számos büfé és játszótér található, de vízibicikli és más sporteszközök, napozóágyak is bérelhetők.Fonyódi Bélatelepi strandRemek családi strandnak tartják a látogatók a fonyódi Bélatelepi strandot, ahol a rendezett vizesblokkon belül a gyerekeknek külön mosdó van, de játszóterek is lekötik a kicsiket. Homokos, kissé kavicsos partszakasz jellemzi, árnyékos terület is található bőven.

Hirdetés

Bár a szezon előtt felmerültek olyan hírek, melyek szerint bizonytalan, hogy idén fizetős lesz-e Fonyód két szabadstrandja, végül szerencsére eldőlt, hogy marad az ingyenes strandolási lehetőség. Büfé, vízibicikli-kölcsönző, értékmegőrző és sportpályák is várják a kikapcsolódni vágyókat Bélatelep strandján, a vasúti megállótól pár percre.Balatonboglári Platán strandBalatonboglár városa megkerülhetetlen, ha kiváló, szépen gondozott, tiszta és modern strandokról van szó. Az üdülők nagy kedvence a központhoz közel eső Platán strand.

A strandon büfésor, sportpályák, homokos partszakasz, játszótér, csúszdák mind-mind hozzájárulnak a kellemes balatoni élményhez.Balatonkenesei Alsóréti szabadstrandA balatonkenesei Alsóréti szabadstrand a Balaton keleti oldalán népszerű, szép, noha a fürdésre alkalmas területet sűrű nádas veszi körül, és egy famólón keresztülsétálva csobbanhat az ember a vízbe.

Hirdetés

A természet közelsége, a hangulatos környezet mellett remek büfék, játszótér, sportpálya, öltözők is elérhetők itt, nem véletlen, hogy egy-egy forró, nyári hétvégén hamar megtelik fürdőzővel.Kirándulás a Balaton környékénA Balaton környékén tett utak méltán kedvelt célpontjai a gyönyörű várak, ahonnan mesés panoráma nyílik a környékre.

Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary
Forrás: femina.hu

Hirdetés

Hozzászólások: