3149 új fertőzöttet azonosítottak, jelentősen emelkedik a súlyos állapotban lévők száma: Szlávik doktorék még nem látják a járvány végét

Hirdetés

Háromezer felett van a napi fertőzöttek száma, 221 beteg pedig lélegeztetőgépen van. Szlávik János szerint bizonytalan a járvány vége.

3149 új fertőzött
3149 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést ezzel 59 247 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

35-en haltak meg
Elhunyt 35 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1425 főre emelkedett.

Hirdetés

Egyre többen vannak kórházban
Jelentősen emelkedett a súlyos állapotban lévők száma 2449 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 221-en vannak lélegeztetőgépen.

Segíthet a D-vitamin
Szlávik János szombaton arról beszélt, hogy az általában immunerősítő hatású szerek – a C- és D-vitamin, a cink és a szelén – szedése nagyon fontos. Napi 2000-3000 egység D-vitamin bevitele nagyon sokat segíthet a koronavírus elleni védekezésben.

A gyerekek ne találkozzanak a rokonokkal
Mivel a felnőttekhez képest a gyermekek nagyobb arányban hordozzák tünetmentesen a vírust, ezért a szünetben “távol kell tartani” őket az idős és beteg rokonoktól.

Bizonytalan a járvány vége
A főorvos szerint nehéz megjósolni a járvány végét, ezért az egyetlen dolog, amit addig tehetünk, az a védekezés. Kiemelte, “senki nem tudja megmondani”, hogy mikor indul csökkenésnek az esetszám.

Hirdetés

Még nem ért véget a gyógyszer tesztelése
Szlávik beszámolt arról, hogy a Magyarországon elérhető vírusellenes szerekkel, köztük a favipiravirral és remdesivirrel, kapcsolatos vizsgálatok két-három hónap múlva zárulnak le, akkor fognak tudni pontos adatokat közölni azok hatékonyságáról.

A középmezőnyben vagyunk
Magyarország európai viszonylatban a járvány tekintetében a középmezőnyben van, a továbbiakban várható az esetek számának emelkedése még, de “ha mindannyian komolyan védekezünk és betartjuk a szabályokat, nem lesz olyan súlyos a helyzet, mint több más európai országban”.

Kiemelt kép: illusztráció


Hirdetés

Hozzászólások: