3 év alatt 1300 kutyának segített új otthont találni, pedig mindössze 7 éves

Hirdetés

Eoman McConn egy igazán különleges kisfiú, aki egy nemes életcélt tűzött ki maga elé: a lehető legtöbb kóbor kutyát meg akarja menteni. Roman pedig mindent megtesz célja elérése érdekében és már most több, mint 1300 kutyusnak segített új otthont találni. Azt hozzá kell tennünk, hogy a kisfiú csupán 7 éves.

Ezért is kapta meg Roman a 2018-as az “Év Gyermeke” díjat. “Azoknak a kutyáknak, akikkel összetalálkozok, mindennél nagyobb szükségük van a segítségre.” – mesélte a hét éves kisfiú a CNN amerikai hírcsatornának.
Már négy évesen kutyákat mentett

Igaz még most is nagyon fiatal, de már 4 éves korában is imádta a kutyákat és már ekkor is segített rajtuk. A texasi fiú ekkor indította el a saját kutyamentő programját, melyben a szülei nagy segítséget nyújtanak neki.

Roman a díjátadáson mesélt a programjáról és azt is elmondta, hogy már három éves kora óta küzd a rászoruló kutyák életének jobbá tételéért.

Hirdetés

“Emlékszem, a negyedik születésnapomra a szüleim pénzt akartak adni, de mondtam, hogy inkább adományozzuk azt oda a menhelyeknek.” – mesélte a fiú.

Roman remek példát mutat a korosztályának és azt szeretné még elérni, hogy minél több vele egyidős gyermek is azt csinálná, amit ő.

“Szeretném, ha minél többen követnék a példámat, hiszen egyedül képtelen vagyok megmenteni az összes gazdira váró kutyust.”

Hirdetés

A fiú és családja által alapított állatvédő szervezet a Project Freedom Ride nevet kapta és Texas államában működik. Olyan kutyákat igyekeznek megmeteni, akikre az ő beavatkozásuk nélkül altatás várna.

“Soha nem fogom elfelejteni az első megmentett kutyát. Sullivan-nek hívták, de én csak Sully-nak becéztem. Őt is az utolsó pillanatban sikerült megmentenünk, de mára már egy jó családnál él.” – mondta Roman.

Hirdetés

A kisfiú őszintén elmesélte, szerinte rengeteget számít az esélytelennek titulált állatokon, ha egy kis időt tölt velük. “Az anyukám mindig felveszi videóra, amikor játszok velük és feltölti a videókat a Facebook-ra. Azért is jó ez, mert így láthatják a jövendőbeli gazdik, hogy miként viselkednek a kutyusok.”

A 7 éves Roman és a Project Freedom Ride már több, mint 1300 remélytelen kutyának keresett és talált is új, szerető gazdit.

Ez a gyermek egy igazi angyal, a szülei pedig nagyon büszkék lehetnek rá. Oszd meg barátaiddal a cikket, ha Te is példamutatónak találod a tevékenységét.

Forrás: kutyafan.hu

Hirdetés

Hozzászólások: