27 millió fölé emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma

Hirdetés

Már több mint 27 millió koronavírus-fertőzöttet regisztráltak világszertea baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesített adatai szerint.

Az Egyesült Királyságban az utoljára vizsgált 24 órában több mint háromezren fertőződtek meg, így eddig közel 300 ezren kapták el a vírust. A számokat a brit egészségügyi miniszter aggasztónak nevezte.

– A vírus most főként a fiatalok között terjed, ami más európai országokra és az egész világra is jellemző. Fontos annak a megelőzése, hogy a fiatalok megfertőzzék a nagyszülőket, mert akkor hasonlóan nehéz időszak jöhet, mint amilyet az év első felében már megtapasztaltunk” – vélekedik Matt Hancock.

Hirdetés

Franciaországban egy nap alatt több mint hétezerrel emelkedett a fertőzöttek száma, ami némi csökkenés szombathoz képest. A francia kormány vasárnap újabb hét megyét nyilvánított a koronavírus terjedése szempontjából intenzív, azaz vörös zónának, ezzel a számuk 28-ra emelkedett.

Spanyolországban diákok, tanárok és szülők a biztonságos iskolába járás feltételeinek megteremtését követelik a kormánytól. A Marea Verde nevű szervezet tüntetett Madridban, szeptember 22-ére és 23-ára pedig országos sztrájkot hirdettek.

A fertőzési adatok Olaszországban is újra emelkedőben vannak, ennek ellenére a hétvégén Rómában több ezer járványtagadó tüntetett a kormány – a fertőzés terjedésének megakadályozását szolgáló – óvintézkedései ellen.

Ugyanez történt Horvátországban is, Zágrábban több ezren vettek részt a „Szabadság Fesztivál” nevű rendezvényen.

Forrás: hu.euronews.com


Hirdetés

Hozzászólások: