24 óra alatt 50 millió fát ültettek el – Létezik értelmes világrekord!

Hirdetés

Több mint 800 ezer önkéntes csatlakozott a nagy faültető akcióhoz, hogy 24 óra alatt 50 millió facsemetét ültessenek el az ország területén.

India legnépesebb államában július 11-én hétfőn, több mint 800 ezer önkéntes bevonásával elkezdődött a nagy faültetési akció. A környezetvédelmi világrekord kísérlet legfőbb célja az éghajlatváltozás romboló hatásainak megfékezése, írja a Huffingtonpost.

Jelenleg az egy nap alatt legtöbb fát ültető ország világrekordját Pakisztán tartja, ahol 2013-ban 24 óra alatt 847.275 fát ültettek el.

Hirdetés

Harc a klímaváltozás ellen
„A világ már felismerte, hogy hatalmas erőfeszítésekre van szükség a széndioxid-kibocsátás csökkentésére, és a globális klímaváltozás megfékezésére.” nyilatkozta Akhilesh Yadav, Uttar Pradesh állam miniszterelnöke. „Uttar Pradesh állam pedig, most megtette az első lépést.”

Az ország minden szegletéből érkeztek önkéntesek Kannaudsz városába, hogy részesei legyenek a környezetvédelmi világrekord kísérletnek.

Több mint 800.000 önkéntes, köztük diákok, törvényhozók, kormányzati tisztviselők, háziasszonyok és nonprofit szervezetek indultak el hétfőn a facsemetékkel, hogy a kijelölt helyeken elültessék őket autópályák, vasúti pályák mellett és az erdős területeken egyaránt.

Hirdetés

A nyolcadik osztályos Shashwat Rai, aki egy fügefa csemetét kapott, azt mondta: „Olvastam egy könyvben, hogy ez a fa bocsátja ki a legtöbb oxigént. Olyan sok a szennyezés a városban, nagy szükség van most a fákra, hogy oxigént termeljenek.”

Az indiai kormány ígéretet tett
A Párizsi Klímatárgyaláson tavaly decemberben az indiai kormány ígéretet tett arra, hogy 2030-ra 95 millió hektárral növeli az erdős területeket országszerte. A kormány a faültetési projektre 62 millió dolláros támogatást különített el, hogy mind a 29 államban ösztönözze az erdősítési terv megvalósítást.

Forrás: impressmagazin.hu


Hirdetés

Hozzászólások: