2 napig tart még az indián nyár, 10 fokos lehűlés, esős, nyálkás idő közeleg

Hirdetés

Szombaton még tartja magát a 20 fok, vasárnap azonban megkezdődik a lehűlés, kedden akár búvárszemüveget is magunkkal vihetjük.

A hétvége első napján még csak fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, de késő délután nyugaton megvastagszik a felhőzet, kora estétől ott elszórtan eső, zápor is kialakulhat – írja az időkép.

Napközben nem lesz jelentős a légmozgás, de estétől nyugaton, északnyugaton északnyugatira fordul a szél, melyet élénk, erős lökések kísérhetnek. Reggelre helyenként pára, köd képződhet, hajnalban 4-12, délután 18-23 fokot mérhetünk.

Hirdetés

Vasárnap északon és a Dunántúlon egy hidegfront miatt időnkénti esőre, záporokra, feltámadó északi-északnyugati szélre kell számítani, emiatt a csúcshőmérséklet is csak 10 és 16 fok között alakulhat, máshol viszont még szárazabb, szélcsendesebb időre, 17-22 fokra van kilátás.

Hétfő reggel sokfelé, napközben főként északkeleten, keleten, délkeleten és délen várható eső, zápor. A Dunántúlon erős, viharos lesz az északnyugati szél. 10-19 fokos maximumokra készülhetünk, a legmelegebb északkeleten lehet.

Kedden egy mediterrán ciklon érkezik a Kárpát-medencébe, ami sokfelé nagy mennyiségű esőt hozhat, nyugaton maradhat szárazabb az idő. A szeles időben 9-15 fokra van kilátás napközben.

Forrás: Időkép

Hirdetés

Hozzászólások: