17 megyére adtak ki vészjelzést! Nagyméretű károkozó jégre, 80 km/órás szélre és felhőszakadásra figyelmeztetik a következő megyékben élőket!

Hirdetés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.05.15. szombat éjfélig

Ma a késő délelőtti, déli óráktól szórványosan zivatarok kialakulására kell számítani. A legintenzívebb gócok elsősorban a déli országrészben várhatók, környezetükben intenzív csapadékhullás mellett akár viharossá (~60 km/h) is fokozódhat a szél, esetleg apró szemű jég is előfordulhat. Az Észak-Alföldön napközben valamivel kisebb esély mutatkozik zivatar kialakulására, de az éjszakai órákban délkeleten megnő az esély konvektív csapadék kialakulására, így ekkortól már az Észak-Alföldön is kialakulhat zivatar.

Hirdetés

Vasárnap elsősorban a Dunától keletre fordulhatnak elő zivatarok, beágyazott zivatarok, majd a felhőzet szakadozásával a napsütés hatására délnyugaton alakulhatnak ki zivatargócok. Kísérőjelenségként leginkább szélerősödés (50-60 km/h), apró szemű jégeső és intenzív csapadékhullás fordulhat elő. Legkisebb eséllyel az Észak-Dunántúlon valószínű zivatartevékenység.

2021.05.15. 09:54 Országos Meteorológiai Szolgálat

Forrás: met.hu


Hirdetés

Hozzászólások: