16 megyére adtak ki riasztást! Bedurvul az idő pár órán belül! Nagyon durva szélvihar csap le órákon belül! Ezekben a megyékben már elsőfokúra emelték a riasztást:

Hirdetés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.07.18. szombat éjfélig

Péntek délután, este az eső, zápor mellett helyenként zivatar is kialakul. A középső országrészben a záporokhoz, zivatarokhoz rövid idő alatt 20 mm-t meghaladó csapadék, míg nyugaton, illetve északkeleten viharos (~60 km/h-s) szél, illetve kisebb méretű jég is társulhat a zivatarokhoz.

Az esti óráktól szombat kora délelőttig egy dél, délkelet felől fejlődő intenzív csapadékrendszer várható. Főképp az Alföld középső és délkeleti tájain, illetve az Északi-középhegységben várható nagyobb mennyiségű, általában 15-30, helyenként 40-50 mm eső. Az eső, zápor mellett főként délkeleten zivatar is lehetséges.

Hirdetés

Szombaton délután, este leginkább északkeleten, illetve a délnyugati határvidéken labilizálódik a légkör. A Nyírség, Zemplén tágabb környezetében intenzív zivatarok is kialakulhatnak, melyekhez néhol felhőszakadás, jégeső és viharos (60-80 km/h) szél is társulhat.

2020.07.17. 13:45 Országos Meteorológiai Szolgálat


Forrás: met.hu

Hirdetés

Hozzászólások: