14 óriási állat, ami valóban létezik – a 9-es számútól rémálmaink lesznek

Hirdetés

Ha valaki arra kéri Önt, gondoljon egy nagy állatra, akkor mi fog az eszébe jutni? Egy elefánt, vagy egy óriás bálna az, ami ilyenkor általában az eszünkbe jut.

De vannak más óriási állatok is, amelyek fajtársainál sokkal nagyobbra nőttek. Az alábbi listán talál jó néhány ilyen állatot, például: egy óriási nyulat, vagy egy több mint 900 kg-os disznót! Amikor azt mondjuk, hogy ezek az állatok hatalmasak, akkor tényleg azok! A 9-es számú egyenesen rémisztő!

#1.A japán tengeri pók, Crabzilla

Ez az óriási rák, amit Crabzillának neveztek el, 3 méter hosszú. Már 40 éves de még mindig nő. Azt mondják, hogy 4,5 méteresre fog nőni.

1-a-japan-tengeri-pok-crabzilla

DARCUNCLE

#2. Óriási Weta szöcske

Ez az állatfaj a bolygónkon felfedezett egyik legnagyobb rovarfajta. Ez az egyed, melyet az Új-Zélandhoz tartozó Little Barrier szigeten találtak, társainál sokkal nagyobbra nőtt.

2-oriasi-weta-szocske

BUZGER

#3. Közönséges achátcsiga

A közönséges achátcsiga, vagy más néven afrikai óriáscsiga, a legnagyobb csigafajta. 20 cm-re is megnőhet.

3-kozonseges-achatcsiga

VIVAS

#4. A gyors Moose

Ez a ló, melynek Moose a neve, Percheron fajta. Nagyon izmos felépítésű, nemcsak nagy munkabírású, hanem nagyon intelligens lófajta is.

4-a-gyors-moose

UPPYDAYAGAIN

#5. Óriási George

Ezt a kutyát Óriás George-nak hívják, ő egy dán dog. George sajnos megszökött otthonról, de a világ legmagasabb kutyájaként tartják számon 109,2 cm-es marmagasságával.  111 kg súlyú volt és saját nagy kétszemélyes ágyában aludt.

5-oriasi-george

ODDEE

#6. Óriási repülő kutya

Ezt az állatot repülő kutya néven ismerhetjük, ez a világ legnagyobb denevérfajtája. New Guinea szigetén található, átlagosan 1,5 kg a súlya, szárnya kiterjesztve eléri a 1,5-1,8 métert.

6-oriasi-repulo-kutya

PHOTOMONDE

#7.Hering király

Ezt az óriási halat, amit Hering Király-nak neveznek, az Egyesült Államokban, Kalifornia államban fogtak ki, 5,5 méter hosszú. 16 emberre volt szüksége ahhoz, hogy kiemeljék a vízből.

Esetleg Svédországban is előfordulhat. 2010-ben például a svédországi Bovallstrand környékén találtak egy  3,5 méteres példányt.

7-hering-kiraly

EWN

#8. Blossom tehén

A Blossom nevű tehén a világrekorder, ha a világ legnagyobb tehénjéről van szó. 1,9 m méter magas volt, tavaly hunyt el 13 évesen. De azért a rekordok könyvében tovább él addig, amíg egy másik tehén át nem veszi a helyét.

8-blossom-tehen

GUINNESS WORLD RECORDS

#9. Orosztigris Hercules

Nem, ő nem egy oroszlán és nem is egy tigris. Hercules egy fiú oroszlán és egy lány tigris keresztezése és a Miami állatkert lakója. 418,2 kg súlyával és 3,3 méteres hosszával ő a világ legnagyobb példánya a macskafélék között.

10-orosztigris-hercules

GUINNESS WORLD RECORDS

#10.Az Óriás Disznó

Ezt az állatot találóan Óriás Disznónak nevezték el, súlya 900 kg. 2,5 méter hosszú volt, derékbősége 2,2 m.

A világcsúcsot azonban nem ő, hanem “Big Bill” tartja, aki 1933-ig élt és 1157 kg-ot nyomott.

12-az-orias-diszno

DAILYMOTION

#11. Nomura medúza

Ezzel a fajtával Kína és Japán tengereiben találkozhatunk és meg is eszik őket. 2 méterre is megnőhetnek és 200 kg a súlyuk. A halászhajók gyakran fel is borulnak, mikor egy ilyen állatot megpróbálnak kifogni.

13-nomura-meduza

CAPTFIREPANDA

#12. Darius a nyuszi

Ez a simogatni való nyuszi a világ legnagyobb nyuszija, 1,3 méter magas és 22 kg a súlya. A család már 500 000 forintot költött az ennivalóra ebben az évben.

14-darius-a-nyuszi

#13. Góliát béka

Ez a békafajta a legnagyobb a világon, 17 és 33 cm között van a hossza (lábak nélkül). Súlya 0,6-3,25 kg között van.

16-goliat-beka

PLANETSAVE

#14. Belga óriás nyúl

Ez a flamand óriás nyúl a világ legnagyobb nyúlfajtája. Könnyű megszelídíteni és azt mondják, nagyon ragaszkodik az emberhez, ugyanúgy, ahogy a kutyák. Találó, hiszen akkorára is nőhet, mint amekkorára egy kutya.20-belga-orias-nyul

WAROSU

Forrás: csodalatos.co


Hirdetés

Hozzászólások: