13 éves kislány szíve állt meg a 77-es trolin, a sofőr mentette meg

Hirdetés

Levélben köszönte meg a napokban Vaskó Sándor trolivezető életmentő munkáját Dr. Szabó Zsuzsanna, az Uzsoki utcai Kórház Intenzív Osztályának vezetője.

Mint a Mozgásban című belsős BKV-s kiadványban megjelent, a 77-es trolibusz vezetője gyors helyzetfelismerő-képességének és lélekjelenlétének köszönhetően megmentette egy 18 éves lány életét 2019. november 13-án.

A hirtelen szívhalál miatt rosszul lett fiatal lány újraélesztését ugyanis még a mentők kiérkezése előtt megkezdte. Ennek köszönhetően a beteg, aki addig nem ismert veleszületett szívelégtelenségben szenved, mindenféle szellemi károsodás nélkül vészelte át a hirtelen keringés összeomlást.

Hirdetés

“15 éve dolgozom a BKV-nál trolibuszvezetőként, korábban a 78-ason, 79-esen, most a 77-esen, már 3 éve. Százhatvanszoros véradó, csontvelődonor vagyok. Most először vettem részt elsősegélynyújtásban, újraélesztésben” – mesélte Vaskó a BKV – Szeretem csinálni Facebook-oldalnak. Mint mondta, utasai jelezték, hogy a lány rosszul lett. Elbeszélése szerint azonnal hátrasietett. A lánynak akkor még volt pulzusa, de miután az utasok java már elment, és csak három utas maradt a járművön, észlelték, hogy a lány már nem lélegzik. “A stabil oldalfekvésből ekkor hanyatt fektetve azonnal megkezdtem a mellkas kompressziót. A mentőorvos közben a kihangosított telefonon keresztül adta a szükséges instrukciókat” – mesélte Vaskó, aki egyébként arra is kitért, hogy mennyi segítséget kapott a három utastól, akik végig ott maradtak.

Hirdetés

A lányt végül válságos állapotban szállították kórházba a mentők, “ám 2 nappal később azzal hívott fel az édesanyja és a kórház orvosa is, hogy a beteg magához tért. Meg is látogattam” – mondta.

Forrás: Magyar Narancs

Hirdetés

Hozzászólások: