12 csúszda, 15 medence, 1000 élmény – Megnyílt az Aquaticum Debrecen!

Hirdetés

Ünnepélyes keretek között 2020. június 19-én megnyitották Debrecen új vizes élményközpontját a debreceni Nagyerdőben. Másnap, június 20-án, szombat reggel már a közönség is birtokba vehette a 9,5 milliárd forintos beruházással, 7,1 milliárdos kormányzati támogatásból elkészült Aquaticum strandkomplexumot- írja a debrecen.hu

Az Aquaticum Debrecen Strand alapkövét 2018 nyarán helyezték el, és két év alatt el is készült „az ország talán legmodernebb” strandfürdője – emlékeztetett a strand pénteki átadóján Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Papp László, Debrecen polgármestere „nem átlagos beruházásnak” nevezte a strandfejlesztést, mert nagy kihívástjelentett, hogy Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, a hajdúszoboszlói strand mellett kellett megjelenésében,élménynyújtásban egyedit létrehozni. „A Nagyerdőbe nagy strand dukál, jó magas, tetején medencékkel” – mondta,utalva arra, hogy 12 méter magasan is alakítottak ki medencéket.

Hirdetés

A strand a Modern Városok Program debreceni fejlesztéseinek kiemelt eleme. A 8,5 hektáron elterülő létesítményben 5500 négyzetméter vízfelülettel 15 medencét építettek, nyolc csúszdát helyeztek el, 12 méter magasan napozóteraszokat alakítottak ki, és külön, 1900 négyzetméter alapterületű gyermekvilágot hoztak létre. A komplexumban egyebek mellett egy gyógymedence, egy enyhe sodrású „lassú folyó”, egy 200 négyzetméternyi vízfelületű ugrómedence, egy üvegaljú relaxációs medence (a főépület tetején), valamint egy 50 és egy 30 méteres úszópálya és tanmedence is helyet kapott.

A strand oldalánál lévő korzón éttermek, kávézók várják a vendégeket, a mostani és a korábbi fejlesztésekkel Európa egyik legszebb városi parkerdeje lett a debreceni Nagyerdő – jegyezte meg a polgármester.

Kósa Lajos, a térség országgyűlési képviselője azt mondta, megítélése szerint a nagyerdei strand nem konkurenciája akörnyék fürdőinek, ellenkezőleg: a Kelet-Magyarországra érkező turisták 120 kilométeres körzetben találhatnak egyedi attrakciókat Debrecen mellett Hajdúszoboszlón, Nyíregyháza-Sóstón és Miskolc-Tapolcán.

HirdetésHirdetés


Kép: Aquaticum Debrecen Strandfürdő
Forrás: debrecen.hu

Hirdetés

Hozzászólások: