11 trükkös kérdés, amely alaposan megtornáztatja az agyad

Hirdetés

Ha te is komolyan veszed az agyad folyamatos edzését, láss neki ennek a 11 kérdésnek! Kemény edzés lesz az elméd számára! A megoldásokat a cikk végén találod meg!

1. A repülőtársaságokat tömörítő Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség szerint ez a két utas nem ülhet a gépen ugyanabban a sorban. Kik lehetnek ők?

2. Nők szálltak fel a helyi járatú buszra. Bár a buszon bőven van hely, mégis mindegyik nő a busz hátuljában foglalt helyet. Mi lehet ennek az oka?

3. 1445-ben a moszkvaiak azt hitték, közeleg az apokalipszis, mikor az összes harang egyszerre megszólalt magától. Ugyanez történt 1091-ben Kijevben, majd 1802-ben újra Moszkvában. Vajon mi okozhatta ezt?

4. A burmaiak sok szarvasmarhát és baromfit nevelnek, de alig-alig vágják le őket. Többnyire eladják az állataikat a szomszédos országoknak, mint pl. Kínának, majd visszavásárolják tőlük a húst. De miért pazarolhatnak ennyi időt és pénzt?

5. Volt idő, amikor a kutyák farkának visszavágása általános gyakorlat volt Európában a kutya fajtájától függetlenül. Tudod, hogy miért?

6. Bolygónk, a Föld napról napra nehezebb, sőt, ez a növekedés akár 60 tonna is lehet, de vajon mitől?

7. Mi a közös Oroszországban, Törökországban és Egyiptomban?

8. 1945-ben a kolumbiai Muzo városában az összes baromfit levágták egy helyi köztisztviselő utasítására. Miért hozhatta ezt a furcsa határozatot?

9. 1965-ben Pelé aranyérmet kapott a Brazil Oktatásügyi Minisztériumtól önéletrajzi könyvéért. De mi köze ennek a könyvnek az oktatáshoz?

10. Egyes fekete-afrikai törzsek rovarokkal teli kis tasakokat kötnek a lábukra, mikor éjszakai vadászatra indulnak. Tudod, miért van szükségük erre?

11. 1997-ben a mexikói Tabasco kormányzati tisztviselői úgy döntöttek, mindenféle alkoholt betiltanak a növekvő alkoholizmus csökkentése érdekében. Az új törvény erősen negatív reakciót váltott ki a helyiekből. Ennek hatására változtattak a döntésen, és csak egyetlen féle sör értékesítését tiltották be. Melyik sör volt az?

Hirdetés

Válaszok:
1. A kutya és a macska.
2. Iránban vagyunk. Ahol a kislányoknak és kisfiúknak, valamint a felnőtt nőknek a busz hátuljában kell helyet foglalniuk.
3. Földrengés.
4. A buddhista tanok szerint nem árthatnak másoknak, az állatoknak sem.
5. Mert akkoriban a kutyatulajdonosokat a kutya farkának hossza alapján adóztatták meg. Ezért az adó csökkentéséhez gyakran alkalmazták ezt az eljárást.
6. A kozmikus portól.
7. Mindegyik két földrészen fekszik.
8. Hogy összegyűjtsék a csirkék zúzájában lévő smaragdokat.
9. Írástudatlan brazilok ezrei kezdték elsajátítani az olvasást, hogy el tudják olvasni Pelé könyvét.
10. Hogy megvilágítsák az utat, mivel a tasakokba szentjánosbogarakat tesznek.
11. A hideg sör!

Forrás: https://brightside.me/wonder-curiosities/20-tricky-questions-that-will-give-your-brain-a-great-workout-166455/


Hirdetés

Hozzászólások: