11 ember életét mentette meg a kamionos az M7-esen

Hirdetés

Tizenegy ember életét mentette meg szerdán az a kamionos, aki a figyelmének és a technikának köszönhetően egy hatalmas balesetet került el, miután egy mikrobusz vezetője tolatni kezdett az M7-es autópálya balatonvilágosi szakaszán.

A rendőrség beszámolója szerint a mikrobuszt vezető 62 éves balatonendrédi férfi szerdán hajnalban munkába szállította utasait, amikor eltévesztette a lehajtót, ezért a leállósávon tolatni kezdett, ezzel korrigálva a hibáját. Az autópályán szabálytalanul közlekedő járművet azonban két másik, nagy sebességgel közlekedő autó sofőrje későn vette észre, ezért nem tudták elkerülni az ütközést, így hátulról belerohantak.

A baleset – amelyben hat ember megsérült – tragikusabb kimenetelű is lehetett volna, ha a közeledő kamion sofőrje nem észleli időben az autópálya közepén álló három autót.

Hirdetés

A sofőr később Facebook-oldalán azt írta, csak a rendszer figyelmeztetésének, a tapasztalatának, illetve a gyors reakciójának köszönheti azt, hogy nem rohant bele ő is az autókba. „Kikerülve satufék, szemben a másik, keresztben az úton. A technika nélkül esélyem sem lett volna megállni” – idézi a Bors a kamion sofőrjét, aki ennek köszönhetően tizenegy, halálra rémült ember életét mentette meg.

„Amikor megálltam, a keresztben álló autó tulaja átölelt és hálálkodott, miközben hangsúlyozta, hogy, amikor látta, ahogy közeledek, felkészült a halálra” – írta a hős férfi, akinek az autó sofőrje mellett a mikrobusz utasai is gratuláltak és hálálkodtak azért, hogy gyorsan észlelte a bajt, amivel megmentette az életüket.

A baleset hat sérültjét elszállították ellátásra, a mikrobusz sofőrje ellen pedig eljárás indult.

Forrás: blikk.hu

Hirdetés

Hozzászólások: