10 perce jelentette be MÜLLER CECÍLIA! EZEKBEN A MEGYÉKBEN MÁR NINCSENEK koronavírus fertőzöttek! >>>>

Hirdetés

Jelenleg 365 beteget ápolnak kórházakban, 20-an vannak lélegeztetőgépen.

Mint mondta, a legtöbb aktív fertőzött, 467 Budapesten van, Pest megyében 144, Zala megyében 185, Komárom-Esztergom megyében 139, Fejérben 138, Nógrádban 25, Csongrád-Csanádban 12, Veszprémben 8, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 7, Győr-Moson-Sopron megyében öt, Hajdú-Biharban négy, míg Borsod, Heves, Vas és Jász-Nagykun megyében 2-2, Somogyban pedig egy esetet tartanak nyilván. Baranyában, Bács-Kiskunban, Békésben és Tolnában továbbra sincs aktív fertőzött – ismertette.

Hirdetés

Fertőtlenítőszerekből is biztosított az ország ellátása

Az országos tiszti főorvos kiemelte, hogy a fertőtlenítőszerek gyártására a továbbiakban nem lehet ideiglenes engedélyeket kiadni. Mint mondta, a veszélyhelyzeti jogszabályok korábban erre lehetőséget adtak, és sok engedélyt adtak ki, azonban, mivel biztosítva van az ország ellátása ezekből a szerekből, nincs szükség az ideiglenes engedélyek kiadására.

A szakember közölte, amennyiben a gyártók továbbra is szeretnék fenntartani gyártókapacitásukat, akkor azt már a szokásos módon kell engedélyeztetniük a jogszabályi hatósági eljárásokkal, ideiglenes engedélyt a Nemzeti Népegészségügyi Központ már nem ad ki.

A kijárási korlátozásokat a hajléktalanok esetében is feloldották

Hirdetés

Müller Cecília közölte azt is, hogy feloldotta a hajléktalanokra vonatkozó kijárási korlátozásokat,így nekik is lehetőségük lesz arra, hogy munkavállalás miatt elhagyják azt a szállót vagy intézményt, ahol tartózkodnak. Hozzátette: jelenleg nem tudnak pozitív esetről hajléktalanszállókon.

Kérdésre elmondta, kedden döntenek arról, hogy az egészségügyi ellátás visszatérjen-e a járvány előtti működéséhez, a konkrét döntésekről szerdán adnak tájékoztatást.


Hirdetés

Hozzászólások: