1 perce jött a hír! Itt vannak az első fotók a debreceni négyes ikrekről

Hirdetés

Jól vannak, szépen fejlődnek a debreceni női klinikán csütörtök este született négyes ikrek – számoltak be az orvosok és a szülők hétfőn a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A szülőknek a négyes ikrek az első gyermekeik. A három lány és a kisfiú – Panna, Anita, Anna és Richárd – 1230 és 1750 gramm közötti súllyal született, valamennyien egészségesek.

Lampé Rudolf, a klinika megbízott igazgatója emlékeztetett arra, hogy a debreceni intézményben legutóbb három, azt megelőzően harminc éve születtek négyes ikrek. A babák jó állapotban vannak – közölte.

Megjegyezte, hogy a Debreceni Egyetem (DE) szülészeti és nőgyógyászati klinikája 1992-ben, Európában elsőként kapta meg a bababarát címet, aminek azóta is folyamatosan megfelel.

Hirdetés

Sápy Tamás adjunktus, a 26 éves, Békés megyében élő édesanya kezelőorvosa elmondta: a kismamát a terhesség 28. hetében vették fel a klinikára, s a magzatokkal együtt folyamatosan monitorozták.

Mindvégig jó állapotban voltak, a szülés spontán indult meg a 32. héten, az újszülötteket császármetszéssel segítették világra – magyarázta. A szakember hozzátette: az újszülöttek jelenleg a szubintenzív osztályon vannak inkubátorban, de hamarosan együtt lehetnek majd az édesanyjukkal.

Nagy boldogság a négy baba

– mondta az újságíróknak az édesanya. Nagyné Kozák Anita azt is elárulta, hamar megegyeztek a gyerekek nevéről: Richárd és Anita a szülők nevét kapta, de Anna és Panna nevéről is gyorsan döntöttek a férjével.

Felkészülünk, hogy minél jobb szülők lehessünk

– mondta az édesapa. Nagy Richárd jelezte: Békés megyei otthonukban már előkészítették a négy kiságyat, és a segítők, a szülők, rokonok, barátok is készen állnak az új családtagok fogadására.

Hirdetés

A szülők Lampé Rudolffal, a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának igazgatójával (jobbra) és Sápy Tamás adjunktussal (j2) a kórház folyosóján / Fotó: MTI Czeglédi Zsolt

Nagy Pannát felügyeli egy ápoló / Fotó: MTI Czeglédi Zsolt

Ő Anita a négyes ikrek közül / Fotó: MTI Czeglédi Zsolt


Hirdetés

Anna is jó kezekben van / Fotó: MTI Czeglédi Zsolt

Nagy Anna (b, fent), Nagy Panna (j, fent), Nagy Anita (b, lent) és Nagy Richárd (j, lent)Fotó: MTI Czeglédi Zsolt

címlapfotó: illusztráció!

Forrás: blikk.hu

Hirdetés

Hozzászólások: